Szeretettel várunk bennteket, ha időtök és kedvetek engedi

A helyi lapban az alábbi kis beharangozó cikk jelent meg a kiállítással kapcsolatban:

Fények, formák, illatok

Dobák Zita és Király László György fotókiállítása

 

A Kecskeméten élő házaspár egyik tagja sem hivatásos fotós.

A feleség gyógytestnevelő, olyan gyermekekkel foglalkozik, akik valamely egészségügyi oknál fogva nem vehetnek részt társaikkal együtt az iskolai testnevelés órán, állapotuknak megfelelő, speciális testmozgásra van szükségük. Pályafutásának 25 éve alatt gyermekek százai kerültek ki a kezei közül jobb tartással, egészségesebb szívvel, javuló kondícióval. Fotósként elsősorban parfümökről készült képeivel vált ismertté a hazai amatőr fotós körökben az interneten bemutatott képeivel. Fotóit 2008 januárjában és 2009 februárjában Kecskeméten egy kiállítás keretében is bemutathatta. „Sem magamról, sem a képeimről nem beszélek, vagy írok szívesen – nyilatkozta az utóbbi kapcsán. – Fotósnak sem tartom magam igazán. A szépség szeretete azonban meghatározó része az életemnek. Gyógytestnevelőként nap mint nap tapasztalom, hogy a jól átgondolt, célirányos mozgás nemcsak hasznos, hanem szép is, sőt, minél szebb, annál inkább gyógyító. Első parfümös fotóimat csak magamnak és szűkebb, fotós baráti körünknek készítettem. Nem üvegeket, fiolákat, hanem hangulatokat akartam megörökíteni ezeken a képeken. Többször mondták ezekre a fotókra elismerő szándékkal: akár reklámnak is elmennének. Ez ellen mindig tiltakozom. A reklám tárgyakat ábrázol, és célja a lehetséges vevők vágyainak felkeltése. Én ezzel szemben a képeimen a saját vágyaimról és érzéseimről szólok.”

A férj közgazdász, címzetes egyetemi docens, fotóművész. Különböző megyei és országos vezetői pozíciókat töltött be az elmúlt évtizedekben a közigazgatásban. Előadásokat tart többek között a Corvinus Egyetemen, az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében és a Századvég Politikai Főiskolán. 2007 őszén felvették a Magyar Fotóművészek Szövetségébe. Több alkalommal állított ki Kecskeméten, ezen felül más városokban (Kiskunfélegyháza, Kiskunmajsa, Budapest) is bemutatta már képeit. Tagja a Magyar Fotográfiai Alapítvány kuratóriumának. Fotóival több alkalommal nyert díjat pályázatokon. „Eleinte én is nagyon sok mindennel próbálkoztam, ezalatt megtanultam a technikát, az utómunkákat, a kompozíciót, a színharmóniát. – válaszolta a ZOOM Magazin újságírójának kérdésére 2008 őszén - De a legutóbbi képeimen már inkább azt látom, hogy lassacskán elmennek a színek, egyre kevésbé konkrétak a témák. Most leginkább a valóság mögött rejlő rend, struktúra, szabályosság érdekel. Amikor megpróbáljuk levenni a látható valóság ruháját, és mögé nézünk. … Ezt keresem a tájképeken, a városképeken is.”

Június 19-én este 7 órakor Öveges László, Kecskemét város főépítésze, (maga is fotóművész) nyitja meg kettejük közös, két hétig látogatható kiállítását a Dunabogdányi Művelődési Házban.

 Azok számára, akik nem bírják kivárni a megnyitót, vagy nem tudnak eljönni, de a képeket szeretnék látni, íme a kiállítás anyaga:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lato-kor.blog.hu/api/trackback/id/tr191172743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marla Singer (Nóra) · http://balazsnora.hu 2009.06.09. 08:03:45

Nagyon örülök, és gratulálok, és igyekszem ott lenni :)

Főfüge · http://sonaj51.blogspot.com/ 2009.06.09. 10:03:49

Örülök a kiállításotoknak és nagyon tetszik a meghívó! Jó kis plakát lehetne belőle.

PekZo 2009.06.09. 18:02:21

Gratulálok mindkettőtöknek, ez így nagyon különleges kiállítás lesz :)

gacsi (nonci) 2009.06.10. 08:36:37

Nagyon tetszik a meghívó, színvilágában is és a formákban is kiegészítik egymást.
Gratulálok!

rajli · http://rajlicska.blogspot.com/ 2009.06.10. 20:09:56

Gratulálok, biztosan nagyon jó és sikeres kiállítás lessz!

Zitalma-Parfüm 2009.06.10. 20:32:36

Köszönjük szépen, remélem a Dunabogdányi közönségnek is tetszeni fog:-) majd mesélünk:-)

Üdv Mindenknek! Zita

Aramiss 2009.06.16. 20:09:55

Úgy érzem ott kell lennem : )
süti beállítások módosítása