Egy gőzölgő kávét a reggelihez, és egy hűs koktélt - a piros jegyében, - a délutáni napozáshoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://lato-kor.blog.hu/api/trackback/id/tr391126046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kir_Royal · http://www.kiralylgy.hu 2009.05.17. 17:39:38

Azért ezek szépek ...
A koktél megvilágítása külön elismerést érdemel! Azt hiszem, többünknek segítene, ha leírnád, hogyan csináltad.

Aramiss 2009.05.17. 18:01:06

Csatlakozom a tetszés kinyilatkoztatásában .... is

Marla Singer (Nóra) · http://balazsnora.hu 2009.05.17. 19:10:11

Sziasztok! Köszönöm szépen!
A fotók Osztya remekbeszabott stúdiójában készültek. Köszönet neki itt is a segítségért.
A technika mindkét képnél ugyanaz.
A tárgy fekete, csodásan tükröződő plexin van. Jobbról, balról egy-egy softbox, hátulról pedig egy diffúzoron keresztül még egy, harmadik vaku. A softboxokat a kávéskannán, ill. a koktélos pohár peremén is láthatjátok. Előlről kis darab hungarocellel derités.
Különbségek: kávésnál hátulról fehér fényű vaku, koktélosnál ugyanez kék előtéttel. Koktélosnál vizcseppek üvegtisztitó spray-s flakonból fújva. Kávésnál "gőz": cigarettafüst az expo előtt szivószálból a megfelelő helyekre injektálva. Azt gondolom, hogy házi körülmények között készitett tárgyfotó sátorban is előállithatóak ezek a fények, kellő türelemmel. Gyakorlatilag minden körbe van világítva.

bepe22 2009.05.17. 20:44:52

Köszönjük a kínáltakat.

rajli · http://rajlicska.blogspot.com/ 2009.05.17. 22:05:03

Nem szeretttelek volna megbántani, ezért nem is írtam, de ezt Te megtetted! Egy kicsit "kiábrándító" a cigi füstje, ekkora neki készülésnél lehetett volna forró kávé (víz) is a kannában és akkor még hitelesebb lenne!
Lehet, hogy nincs igazam , akkor bocs! Laci

Marla Singer (Nóra) · http://balazsnora.hu 2009.05.18. 07:39:24

@rajli: Gondolod, hogy ekkora precizitás és energiabefektetés mellett nem gondoltunk arra, hogy a kávé forró legyen? Hát az volt, de a vízpára/gőz semmiképpen nem volt ilyen látványos, ezért kellett besegíteni.
A stockfotók, míves tárgyfotók a legtöbb esetben kegyes csalásokat is tartalmaznak, ha ettől kiábrándultál, hát sajnálom. Azt gondoltam, hogy ez a fórum, és Királylaci direkt kérdése felhatalmazást ad nekünk arra, hogy az igazságról beszéljünk.

rajli · http://rajlicska.blogspot.com/ 2009.05.18. 17:14:38

@Marla Singer (Nóra): Amint látod idézőjelbe tettem a kiábrándító szót! Osztyának sem volt valami jobb ötlete rá?

Marla Singer (Nóra) · http://balazsnora.hu 2009.05.18. 17:29:50

@rajli: Ne haragudj, de kezd szórszálhasogatós hangulatúvá válni ez a diskurzus....
De. Volt jobb ötlete Osztyának. Ő photoshopban oldotta meg. Tök ügyes. baromi menő füstöt tud csinálni pár gombnyomással... szerintem az még kiábrándítóbb.

Kir_Royal · http://www.kiralylgy.hu 2009.05.18. 21:04:28

@rajli: Bevallom, én nem vettem volna észre, hogy az a gomolygó izé ott a képen nem gőz, hanem füst. Sőt, számomra épp a gőz illúzióját keltette, mert ugyan mi más is lehetne a teáskanna felett. Szerintem a jónál nem kell jobb. Ez a kép nem a füsttől/párától lesz az, ami, hanem a tökéletes technikai kivitelezéstől, és pont attól, hogy a készítőknek eszébe jutott, hogy valami kis illúziót csempésszenek belé.
süti beállítások módosítása