Viki a barátnőm "kis"lánya, szinte napra pontosan egyszerre születtek a fiammal. Hát igen, felnőttek lettek mindketten. Augusztusban elmúltak 18 évesek. Egy modellügynökség számára (ők keresték meg Vikit), készítettük a portfóliót, kíváncsi vagyok az őszinte véleményekre, tényleg ne kíméljetek.

Fiúk: Igen, Viki nagyon szép. Másfajta  kommenteket  várok... :)

A bejegyzés trackback címe:

https://lato-kor.blog.hu/api/trackback/id/tr93934146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zitalma-Parfüm 2009.02.10. 10:03:00

Sajnos nem értek a problémák megoldásához, de amit laikus szemmel nézek a fotókon.. női szemmel természetesen!!!azt leírom

Az arc megvilágítása minden fotón rendben van, mert a homlok, a szem, a száj formája jól érvényesül, minden fotón más a hangsúlyos elem ez is tetszik. A hajfény és az arc él egészen elbűvölő. A mozdulatok finomak és nőiesek, csábítóak. Jól elhelyezted a döntéseket a vágással. Egyetlen problémája van, hogy a melle nagyon kicsi, és ez sajnos a ruhák előnytelen kivágása látványossá is teszi.Vagyis az 1 2 3 kép tökéletes, a 4 5 pedig hiába szép és csinos és fiatal és persze gyönyörű, a ruha tönkre vágja... nekem!!! pedig az a hajsuhamás.... az klassz!!!!
Szépen mozog a lány,és a színek is tetszenek amiket háttérben használtatok!

nagyon ügyes!!!!Ez pedig a TE TITKOD:-)

Grat!

praefect 2009.02.10. 11:08:58

Szerintem nagyon szép a fénykezelés, éppen ezért tartom kicsit felesleges plusznak a glamouros lágyítást. Hm?

PekZo 2009.02.10. 13:37:22

Én is a lágyítást kifogásolnám, szerintem nem tesz hozzá a képekhez.
Esetleg az anyajegyek retusáslásán gondolkodnék még el, azt később is el fogják tüntetni.

fotós · http://www.businessphoto.hu/blog/ 2009.02.10. 14:02:45

A lány tényleg szép, és fotós nem fél használni a fényeket, ami nagyon jó.
Néha viszont a kevés több.
Én inkább az arccal foglalkoztam volna sokkal közelibb kivágásokkal, kicsit merészebb rúzzsal, és csukott szájjal.
Esetleg megpróbálnám hátrakötött vagy másképp eltakart hajjal, hogy a szép hosszú nyaka érvényesüljön.
Ha ott a kéz a képen, legyen az is szép (manikűrözött).
És az az igazság, hogy kicsit hiányzik a koncepció a képekből. Mit, miért...

Bocs, ha túl kemény voltam.

Marla Singer (Nóra) · http://balazsnora.hu 2009.02.10. 14:17:36

Balázs, PekZo: Lágyítás fronton igazatok lehet. Köszönöm.
"fotós": Köszönöm észrevételeidet, - nem voltál kemény, bírjuk mi itten a kritikát, - bár csak részben értek velük egyet.
Az általad javasolt kivágások inkább portré jellegű képeket eredményeznének, nem ez volt a cél. A merész rúzs ennek a lánykának természetidegen volna, mint ahogy a hangsúlyosabb manikür, vagy körömlakk is. De ha már a koncepciónál tartunk, - az az volt, hogy - mint a bevezetőmben meg is fogalmaztam, egy átfogó képet adjunk a modellről, mint jelenségről, ha úgy tetszik, kvázi divat,-vagy glamour fotók keretében. Megnéztem a weboldaladat, abban is a portrégalériát, szívesen folytatnék veled egy kiterjedtebb diskurzust a koncepció mibenlétéről.
Üdvözlettel:
Balázs Nóra

Kir_Royal · http://www.kiralylgy.hu 2009.02.10. 14:42:33

Ehhez a műfajhoz nem nagyon értek, de azt meg tudom állapítani, hogy a fények éppenhogy nagyon tudatosak, még ha nem is mindig szerencsések. Főként az első két képpel van ebből a szempontból bajom. Az elsőnél szép a beesési szög, de nekem ez a narancsos árnyalat inkább a fehéregyensúly problémát juttatja az eszembe (holott nyilván nem erről van szó). A második képnél olyan lett a lány arca, mintha lemeszelték volna, nekem ez sem tetszik.
Ha kéred, a többit szívesen dícsérem részletesen is, mert azok tetszenek. (Persze szigorúan csak fotográfiai szempontok alapján ...)

Marla Singer (Nóra) · http://balazsnora.hu 2009.02.10. 15:04:30

@Kir_Royal: Köszönöm, Laci!
Az első kép narancsos szinével inkább az utómunka során eshettem túlzásba.
A másodikon valóban sok fényt kapott az arc. A dícséret persze mindig jól jön, de nem várhatom, hogy most itt hat oldalt körmölj ;)

ET- · http://lorantmarton.blogspot.com/ 2009.02.10. 22:24:43

Ügyesen világítasz, ezt már nem először bizonyítottad.
Elsőre végigfutva a kék élfényes képnél akadtam el, jó és rossz értelemben egyaránt. :)
Ha a saját fejemmel nézem, nekem ez a kép tetszik talán a legjobban. Van benne valami plusz töltés, ott a kapcsolat a model és közted.
Másrészről, ha ezt egy ügynökség szemével vizsgálom nem a legszerencsésebb. Ezen a képen a lánynak a valóságosnál kerekebb feje és nagyobb orra van.
Gyanús volt a dolog, megnéztem az exifet és valóban, ezt a képet 21mm-en lőtted, ami kisfilmen kb 35mm-nek felel meg, ami bizony ilyen közeli kivágásnál torzít. Ami bizonyos képeknek kifejezetten előnyére vállnak, de itt, ahol a modeled legelőnyösebb arcát kellene megmutatni nem.

Marla Singer (Nóra) · http://balazsnora.hu 2009.02.11. 08:05:15

ET, nagyon köszi. Rendkívül hasznos hozzászólás.

Aramiss 2009.02.11. 10:25:36

A pusztán divat-, vagy a "milyen szép nö! " fotők nem tudnak lázba hozni. Itt két kép van amelyik személyes, olyan mintha tényleg törődne velem a modell ( persze Te tudtál a kép készítésekor valós kontaktust teremteni vele) A felülről a harmadik és a negyedik. A harmadik beállírás a legfinomabb, szóval ez a két kép a jó irány az én világomban

tesztfoto · http://members.upclive.hu/falcsik.tamas 2009.02.12. 19:46:03

AZ első képen nagyon zavar a fog melletti kis fekete folt, azt mindenképp módosítanám.
Az utolsó előtti képen a haj tetszik, a felette lévőn a kék élfény.
süti beállítások módosítása