Az előző látványterv nem aratott egyértelmű sikert. Remélem, ez jobban tetszik majd. Ha nem, az sem baj, hisz ott a mi szép, régi ruhánk is.

Persze ha valamiben sikerülne legalább nagyjából egyetértésre jutni, akkor megpróbálnám abba az irányba fejleszteni az oldal megjelenését. Természetesen még ezen a mostani szürkén is lenne mit javítgatni, de előbb megvárom, érdemes-e egyáltalán foglalkozni vele. Kétségtelen előnye, hogy az eddigi 500-zal szemben 700 px szélességű képek tölthetők fel.

Ez itt egy próbakép, amelyből megtudhatjátok, hogyan nézett ki Kecskemét főtere 2008 ádventjének időszakában...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lato-kor.blog.hu/api/trackback/id/tr69843081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rajli · http://rajlicska.blogspot.com/ 2008.12.27. 18:51:58

A fotók , azért kerültek annyira le, hogy a 900 pixelbe beleférjenek?

tutajos_g · http://tutajos.fotosblogja.hu 2008.12.28. 02:47:41

Én ugyan eddig csak olvasgattam Nálatok, meg gyönyörködtem a képeitekben, de most szívesen megosztanám véleményem erről az új ruháról. (Legfeljebb ignoráljátok, ha -- érthetően -- egymás között szeretnétek eldönteni az arculatot.)

- Tetszett a régi dizájn, semmi bajom nem volt vele, de megértem, ha időnként szeretnétek "megújulni".

- A képek általában valóban jobban mutatnak sötétszürke vagy fekete háttér előtt.

- Ez a szürke alapon zöld betű több szempontból nem tetszik. Esztétikailag sem, de olvashatóság szempontjából sem (ami szerintem a legfontosabb). Ha a háttér sötét (mert a képekhez tényleg az jobb), akkor a betűk jobb ha világosak! A "Legutóbbi hozzászólások" rovatánál jól látszik, mennyivel olvashatóbb a fehér szöveg, mint a zöld.

- A bejegyzések betűtípusa, hogy is mondjam, valahogy nem túl elegáns, nekem egy kicsit "vaskosnak" tűnik. Karcsúbb, de olvashatóbb betűk jobban bejönnének.

- A hozzászólások között (illetve, ha még nincsenek, a "Szólj hozzá!" rovat előtt) több képernyőnyi üres rész van (ez inkább hibának tűnik, mint az arculat része).

Bocs, hogy belekotyogtam, amúgy gratula mindenkinek, maradok továbbra is "előfizetőtök",

Gábor

Főfügének meg boldog névnapot!

Látó-kör 2008.12.28. 09:53:11

@tutajos_g: Nagyon köszönöm a segítő hozzászólásodat.
Először is: jó tudni, hogy nem csak magunknak csináljuk az oldalt, vannak "előfizetőink". :-)
A betűszíneket és formákat illetően teljesen jogos a kritika, magam is szándékoztam ezen változtatni. Sajnos az elcsúszásokkal nem tudok mit kezdeni, mert azok a problémák, amelyeket rajli (és te is) jelzett, az én 24 collos monitoromon nem látszanak, viszont a lap-topomon igen, sőt más gondok is vannak.
Mindenesetre igyekszem javítani, sőt, terven felül még egy további dizájnnal előjövök, aztán döntünk.
Mégegyszer köszönöm a hozzászólást.

Látó-kör 2008.12.28. 10:52:24

@rajli: Részben válaszoltam neked a tutajos_g-nek írt válaszomban (nem tudom, hogy miért "tólja le" nálatok a képeket), másrészt rosszul írtam, csak 700px-re nőtt a feltölthető szélesség.

tutajos_g · http://tutajos.fotosblogja.hu 2008.12.28. 13:03:59

@Látó-kör: A statisztikáim szerint manapság az emberek mintegy 60%-a Firefoxot, 40%-a IE-t használ. Érdemes mindkettővel kipróbálni a dizájnt, mert nem egyformán viselkednek. Pl. a FF a hozzászólásomra adott válaszod fehér alapon fehér betűkkel hozza :). Mindkettőben van ez a sok üres hely, de nem ugyanott (1400x1050-ben és 1280x1024-ben próbáltam mindkettővel).

aries31 · http://grefafatermekek.blogspot.com 2008.12.29. 04:38:14

Most nálam is ott az üres hely (eddig nem volt...)
Én is Firefoxot használok és tudod, a múltkor, mikor nem tudtam bejelentkezni és véleményeket sem tudtam írni, mert nem jelent meg a fehér mező...
Háttérszínhez továbbra is a sötét (Ps szürkét vagy a #201e1e feketét ) szoktam használni.
Gabes

ET- · http://lorantmarton.blogspot.com/ 2008.12.29. 12:52:31

Na kezd egész pofás lenni! :)
Eddig nem írtam, mert nem is láttam a kommenteket. Minden kép alatt csak egy hozzászólás jelent meg nálam, de örömmel látom, hogy ezt sikerült orvosolni, most már látok mindent.

Először ami tetszik, az az új színvilág. Az ecsetvonások is szimpatikusak, a betűtípus is passzol hozzá a címsorban. Lehetne a többi helyen is, nem tudom a programozás mit enged meg?

Ami nagyon nem tetszik, hogy jelenleg semmire nem tudok fent rákattintani amivel visszajutok a főoldalra, ez nagyon hiányzik!
A saját blogomon be lehetett állítani, hogy a szöveg helyett a beillesztett képre lehessen e célból kattintani. Itt nem tudom mik a lehetőségek.

Amivel még nem vagyok még teljesen kibékülve az a saját fotómból lett logo. Talán a negatív játék miatt nem is tudom. Pedig van benne fantázia.
A csoportképen is kissé erősnek érzem az effektet. Mikor elsőre megláttam nem tetszett, mostanra már kezdem azért megszokni. :)

Mindent összevetve látok fantáziát az új dizájnban és kíváncsian várom mit tartogatsz még!

Látó-kör 2008.12.29. 19:17:04

@ET-: Köszönöm a hasznos visszajelzést. Ha újra vissza akarsz jutni a főoldalra, akkor a "Kik és miért?" oldalrovat alján a "Legfrissebb" feliratra kell kattintani.
süti beállítások módosítása