A Sínai félszigeten sok-sok kanyon van, fehér, és színes, kicsi, és nagy, szűk és még szkebb, hosszú, és rövid... Az utazásunk előtti héten hatalmas esőzés volt, akkora, hogy a hegyi utakat gyakorlatilag elmosta a sárfolyam. Az aszfalt úttest úgy volt összegyűrődve és felszaggatva, mintha földrengés történt volna ... Le is zártak mindent, a kanyonok nem voltak látogathatók. Persze mi találtunk egy embert, aki az útról letérve,  a gépfegyveres-rendőrös checkpoint-okat megkerülve, 34 km homoksivatagi offroad-ozás után elvitt minket a "Szines kanyon"-ba. Fantasztikus látvány. 1600 méter magasan, 2,8 km hosszú sziklák között-felett-alatt mászós  gyalogtúrát tettünk meg. Igaz, hogy a Grand Canyonban nem jártam még, de a azt hiszem, ahhoz hasonlatosan grandiózus ez a hely is.

Remélem, a fotók valamennyire visszaadják az élményt.

A bejegyzés trackback címe:

https://lato-kor.blog.hu/api/trackback/id/tr67765754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zitalma-Parfüm 2008.11.12. 20:09:37

A kalandokat keresed és azok meg is találnak téged, :-) Ilyen helyekre is csak te jutsz el:-) nekem nem tudnának annyit fizetni, hogy belevágjak a tiltott zónába.-)mert hogy itt vagy te aki bemegy és jól megmutatja nekünk:-)

Tényleg eszméletlen helyek.A Nagy kanyon valóban grandiózus, fölötte repülni egészen haláli, de felejthetetlen. Ott is csak akkor száll föl a repülő ha nincs épp szélvihar.( nálunk épp volt, ezért másnap repültünk)
Na de vissza ebbe a naturális képekbe!
Tátva marad a szám!

Köszi!

Kir_Royal · http://www.kiralylgy.hu 2008.11.12. 21:20:32

Megöl a sárga irígység!!!!
A túra miatt is, meg a fotók miatt is!
Én is akarok ilyeneket!
:-))

Főfüge · http://sonaj51.blogspot.com/ 2008.11.12. 21:51:57

Izgalmas világ, az biztos!
A harmadik kép, az viszont rettentően szeretetre méltó, gondolatébresztő és megható. A hol van víz, hol nincs világában, a rég elmúlt és a még, már alig-alig fa "viszonya" a nagy öreg, a víz sodrása által fókává csiszolodott gyönyör, érdekes gondolatokat indukál.
Ez egy remek FOTÓ!

gacsi (nonci) 2008.11.13. 14:19:19

Izgalmas lehetett,
és csodás!
A második és az utolsó az én kedvencem ezekből, :))

GPX_600 · http://timeabelenyesi.blogspot.com/ 2008.12.01. 19:07:03

Én is beállnék a sárgulók sorába. :D
Hihetetlen, nagyon jó fotók, tényleg! És szeretem, ahogy írsz melléjük. Kicsit mi is ott lehetünk.
De legközelebb csak úgy mehetsz el, ha engem is becsempészel valahogy. ;) :)))
süti beállítások módosítása