-Emil Ivanov -

Sziasztok! Az elmúlt két-három hétben napi 6-7 órát próbáltunk (szabadtéri színpadon, tűző napon). Úgyhogy egy kicsit összefonnyadva, de azért itt vagyok :)

A Ferencvárosi Fesztivál keretében Verdi Otelloját adjuk elő pénteken és vasárnap.

Szeretettel várlak benneteket, ha kedvetek, időtök engedi. Illetve figyelmetekbe ajánlom még a ma esti nyilvános (és ingyenes) főpróbát (19.00 óra), amelyen, ha a technika istenei is úgy akarják, leállás nélkül lemegy az előadás. A rendezői utasítással élve: "Minden és mindenki a helyén".

Valló Péter rendező a darabot XXI. századi környezetbe helyezte, hitvallása szerint bármikor, bárhol megtörténhet az eset. T.i. hirtelen természetű katonatiszt körül elébb hatalmi viszálykodás kerekedik, majd a haverja ármánykodásának eredményeképp a féltékenységtől eszét vesztő férfi legyilkolássza szűzies és hamvas feleségét,  majd enmagát.

Emil Ivanov (orosz), a címszereplő, foglalkozására néve Otello. Vannak olyan operaénekesek, akiknek egy-egy szerep oly' testhezálló, hogy ha - a világon bárhol - az előadás színre kerül, őt hívják. :) Kiemelkedően szépen énekel még Sümegi Eszter. Az Ave Maria (Desdemona halála előtti esti ima) is rendkívül érzékeny interpretáció lesz. ( V.ö. Maria Callas )

A bejegyzés trackback címe:

https://lato-kor.blog.hu/api/trackback/id/tr48550895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesztfoto · http://members.upclive.hu/falcsik.tamas 2008.07.04. 10:59:30

Elismerésre méltó a befektetett energia, a lelkesedés, ahogy csinálod azt, amibe belefogsz, legyen az éneklés, fotózás, bármi... tartsd ezt meg mindig.

Zitalma-Parfüm 2008.07.04. 11:38:41

Nóra..... fantasztkusan jó vagy... mint mindig!

Lenne is kedvem ilyen interpelláció után azonnal elmenni!!


Nagyon köszi hogy ezt elmondtad.
A fotók is élnek és üzennek, dalolnak és visznek!

irgyilésre méltó ez az egész, jó neked, hogy megélheted!

-kadris- 2008.07.05. 22:15:51

A középső képed a kottás egy tökéletes műalkotás. ma többször jöttem és néztem, szól alatta a zene, játzsik a hegedű.
Nagyon jó képek:)

Kir_Royal · http://www.kiralylgy.hu 2008.07.06. 07:42:38

Köszönet a tudósításért, legalább tudjuk, hova tűntél ... :-)
A képek közül a középső egészen kiváló, talán ha a bal szélen a hegedű teljesen benne lenne, még jobb lenne.
Az Ivanov portré is remek,abszolutt hihető, hogy ennek az embernek tényleg az a foglalkozása, hogy végig otellóskodja a világot.
Nekem a harmadik kép nem több egy újságba készülő riportképnél, csak hogy tudjuk, ha látjuk az utcán, hogy kiről is van szó. Nem érzem benne azt a személyességet és karakterességet, amit a férfiportréban megtalálok.
süti beállítások módosítása