A júniusi statisztika furcsa kettős képet mutat. A látó-körösök aktivitás a májusi fellendülés után kissé alábbhagyott (a bejegyzések száma 56-ról 45-re, a kommenteké 290-ról 224-re csökkent). A külső érdeklődés ugyanakkor határozottan erősödött: volt egy olyan napunk (június 23.), amikor 137-tel éves rekordot döntött a látogatók száma és a látogatásoké (149) is a maximum (153 - január 23-án) közelébe került.

További érdekesség, hogy miközben az oldalletöltések száma többnyire az éves átlag alatt maradt egész hónapban, addig a látogatók és a látogatások száma szinte végig az átlag fölötti.

A bejegyzés trackback címe:

https://lato-kor.blog.hu/api/trackback/id/tr59547297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Főfüge · http://sonaj51.blogspot.com/ 2008.07.02. 20:03:21

Szia!

Köszönöm a statisztikát és lenne egy kérdésem. Naponta többször is meglátogatom az oldalt, hogy mi ujság, ha írtam valamelyik képhez, akkor még mindíg nagy naívan azt várom, hogy választ is kapok és éppen ezért jövet-menet benézek az oldalra, amikor, csak lehet. Az ilyen "viselkedés" hol szerepel a statisztikában? Nem csapjuk be vele magunkat? Lehet, hogy a magas nézettség abból adódik, hogy többen többször is belépünk és a gép 50 látogatót jelez, holott, csak én voltam egyedül ötvenszer!
Ez a jelenség, már a múltkori statisztikánál is fejtörést okozott és elgondolkodtunk a Rajlival. Ő még most is várja a kanapés képére a válaszokat, tehát valószínű, hogy naponta többször belép.

Köszi: János

Látó-kör 2008.07.02. 20:34:26

A fenti statisztika három (plusz kettő) adattal számol. A "látogatók száma" c. diagramm lényegében azt mutatja, hogy hány különböző URL-ről (az egyszerűség kedvéért: hány különböző gépről) léptek be az oldalra. A "látogatások száma" elnevezésű mutatószám azt tartalmazza, ahányszor egyáltalán - akár egyazon számítógépről - beléptek az oldalra, az "oldalletöltések száma" pedig azt tartalmazza, hogy hány különböző oldalt nyitottak meg.
Vegyünk egy egyszerű példát. Tegyük fel, hogy mindenki nyaral, csak ti ketten érdeklődtök a Látó-kör iránt rajli barátoddal. Te 4-szer is benézel az oldalra, először csak rápillantantasz, másodszor megnyitsz 3 oldalt, harmadszor még kettőt, végül negyedszerre végignézed az összes (44) júniusi bejegyzést. Rajli kétszer jön, először csak 1 oldalt nyit meg, másodszor tizet.
Namármost. Ekkor a látogatók száma 2, a látogatásoké 4+2=6, az oldalletöltéseké pedig (1+3+2+44)+(1+10)=61
Remélem, így már jobban érthető.

Főfüge · http://sonaj51.blogspot.com/ 2008.07.02. 23:18:22

Köszönöm szépen! Világos, mint a nap!
És gyerünk, a fotókkal!

Szia: Főfüge

Marla Singer (Nóra) · http://balazsnora.hu 2008.07.03. 11:52:28

Köszönöm, érdekes (és titokzatos), mint mindig.
Mi lehet a kiugrás oka? Nem lehet, hogy a Földgömb fotópályázat nyertes képe, mint kulcsszó navigált ide nagy számú látogatókat? Az a bejegyzés 22-i.

HA ez valószínűsíthető, van ötletem, miyen kulcsszavakat kellene beírnunk ;)

tesztfoto · http://members.upclive.hu/falcsik.tamas 2008.07.04. 11:04:18

Jó, hogy elkészíted hónapról hónapra ezt az összegzőt.
süti beállítások módosítása