A kiállítás egy másik nagy felfedezése volt számomra Joan Myers néhány fotója.

Az 1944-ben született amerikai fotóművész főként tematikus tájképsorozatokat készít, például a jelenlegi lakóhelyéhez kapcsolódó Santa Fe és Missuri között húzódó történelmi útvonal menti tájról, vagy az Észak-Spanyolországon át húzódó zarándokútról, illetve az Antarktiszról, amelyről valószínűleg az ő képei az első művészi igényű fotográfiák. Képei speciális platinium-palladium nyomatok, amelybe a művész rendszeresen kézzel belefest, így színezi őket.

A Szépművészeti Múzeum kiállításán több képe is szerepel a "Woman of a Certain Age" c. sorozatból (amelyet magyarra kb. úgy lehetne szabadon fordítani, hogy "Asszonyok egy bizonyos koron túl", mivelhogy modelljei kivétel nélkül 40 év feletti nők.)

Az engem leginkább megragadó kép a "June" című alkotás volt. Lenyűgöző az a belső szépség, amely ebből az idős nőből árad. Számomra ez a kép fejezi ki legjobban a kiállítás címét: "Lélek és test"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lato-kor.blog.hu/api/trackback/id/tr22516652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesztfoto · http://members.upclive.hu/falcsik.tamas 2008.06.12. 15:38:55

Nagyon szép fotó. Mihamarabb meg kell néznem ezt a kiállítást.

Marla Singer (Nóra) · http://balazsnora.hu 2008.06.24. 10:21:04

Ilyen portrékat kellene bizonyos amatőr fotósoldalakra etalonnak feltölteni. Talán néhányan visszavennénk az arcunkból, és nem a sminkes-lámpás-nyakatekert önjelöltművész műtermi hazugságokat (és magunkat) éltetnénk.
süti beállítások módosítása