Amint Nóra bejegyzése alatti kommentemben is írtam, a sok alapműnek számító, általam már ismert fotó mellett néhány meghatározó élményt jelentő új képet is sikerült felfedezni a Szépművészeti Múzeum "Lélek és test" c. fotókiállításán.

Nem állom meg, hogy meg ne mutassam nektek az egyiket, Arnold Newman alkotását, amelyet Igor Sztravinszkijról készített.

További (nem kevésbé nagyszerű) portrék a szerzőtől itt. Személy szerint különösen a Marilyn Monroe-ról készített, minden hamis idealizálástól mentes képét, és a Piet Mondrian egész művészetét pontosan kifejező, mégsem modoros és mesterkélt fotóját szerettem meg első látásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://lato-kor.blog.hu/api/trackback/id/tr41514245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marla Singer (Nóra) · http://balazsnora.hu 2008.06.11. 09:50:54

Na ja. Ez a fotó engem is szíven ütött.
Hihhhhhetetlen, mennyire esszenciális.

ET- · http://lorantmarton.blogspot.com/ 2008.06.11. 10:21:30

Ismerős képek, Arnold Newman személyes nagy kedvencem!! :)
Ez az egyik leghiresebb képe, de van egy másik, kevésbé ismert Sztravinszkijról. Ahogy emlékeimben él kicsit felülről fotózta kis asztal és fekete fehér kockakő. Már rég láttam, de szerintem az is legalább ilyen jó!

Zitalma-Parfüm 2008.06.11. 19:19:35

A kiállítás egyébként zseniális, érdemes megnézni.. akár "egykörben" is!!

PekZo 2008.06.12. 07:27:51

igen, ez egy zseniális kép. Egyre jobban várom a kiállításra való elmenetelt :)
süti beállítások módosítása