Aranymetszés!

Főfüge

2008.06.03. 16:30

 

                               Egy utolsó szó az aranymetszésről!

 

Azért ragadtam klaviatúrát, mert láttam a statisztikánkból, hogy kívülről is ellátogatnak az oldalra, és hátha érdekesnek találják.Egyre gyakrabban találkozni fotós oldalakon, hogy használják az aranymetszést, mint fogalmat, de halvány gőzük sincs róla, nemrég egy neves szakembertől, aki szakértő. Akkor már jobb azt mondani, hogy a harmadoló közelében van! De az aranymetszés, az aranymetszés! (a harmadolós szabály az kb. 5%-al tér el az aranymetszéstől) Múltkor megbeszéltük, hogy nem érdemes méricskélni! Ez így van! Ti attól vagytok jó fotósok, hogy Ti már ezt így látjátok, láttatjátok! 

Rajli pipacsos képe, mivel egy „főszereplős”, ordított az aranymetszés után. Mivel Ő is most tanulmányozza, ezért javasoltam Neki. Egyébként én megcsináltam aranymetszésbe a képét, sokkal nyugodtabb, mármint a kép, a Rajlit még nem tudom!

Megvizsgáltam Nonci egy nagyon szép tájképét. Micsoda kellemes jó érzés nézni!„Hemzseg az aranymetszésektől! (persze nem ezredmilliméterre.)Pedig Ő valószínű nem körzővel vonalzóval jár fotózni, de meglátta és megkereste azt a pontot, helyet, ahonnét a felvételt kell csinálni és egy kis utószerkesztés a „laborba”. Nézegessétek egy picit így a képét. A fő aranymetsző vonalak, feketék!

Az aranymetszést  -e csodás dolgot- a természet alkotta. Most már, csak az a kérdés, ki alkotta a természetet? …

Főfüge

A bejegyzés trackback címe:

https://lato-kor.blog.hu/api/trackback/id/tr21501652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-kadris- 2008.06.03. 21:47:53

Sose kezdtem volna el fotózni, ha ezen szigorú szabályos dolgokat nézem. Sose. Amikor kezdett sikerülni egy kép úgy ahogy akartam, madarat lehetett volna fogatni velem, amikor csak a hangulatom kívánja az alkotást a ps-be barangolok, és hasogatom a szőrszálat.
Nem is tudpm nagyképűen hangzik az intelligencia nélkül nincs jó fotó!
Itt van mindjárt alattad P képe-i. Na most megyek oda...

Főfüge · http://sonaj51.blogspot.com/ 2008.06.03. 22:52:52

Szia Kadris!

Tudod, most már bevallom, ez volt a mézesmadzag! Bevált!
Hurrrráááá!

Főfüge!

-kadris- 2008.06.04. 07:09:38

nyomon van ám itt mindenki követve:)

ET- · http://lorantmarton.blogspot.com/ 2008.06.04. 09:55:21

Ez tényleg egy remek kép, bár a sok vonaltól már nem sokat látni belőle! :))
Jó dolog az aranymetszés, de nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ezen felül még millió egy tényező befolyásolja a kompozicót. Akár az aranymetszést felülírva is.
Jó és működő dolog az aranymetszést, de sok képnél hiba lehet csak e szabály alapján elemezni, vagy épp komponálni egy képet.
Nagy kár, hogy nem tudtunk menni, mert ez a téma bort kíván!! :)

Kir_Royal · http://www.kiralylgy.hu 2008.06.04. 10:51:02

Azt hiszem, ezt az aranymetszés témát kitárgyaltuk ...

Tri · http://trifoto.deviantart.com 2008.06.04. 15:53:15

Gratulálok a blogotokhoz, jó, hogy ilyen szerkesztési témákat is felvettek.
Csak így tovább.
Gratula!!!

Tri.
süti beállítások módosítása