A Dead Horse Point a Canyonlands National Park közelében található, de annak nem része, "csak" State Park, vagyis Utah állam kezelésében van. Tulajdonképpen egy égi félsziget, amely 600 méter magasan emelkedik a Colorado folyó fölé. A környező fennsíkkal egy mindössze 25-30 méter széles átjárók köti össze.

A nevét, amely elpusztult lovakra utal, onnan kapta, hogy a legenda szerint cowboyok behajtottak ide egy vadló csapatot, és elzárták ezt a keskeny kijáratot, hogy ne tudjanak kimenekülni. Eztán kiválogatták a nekik tetsző állatokat, a többit pedig a sorsára hagyták. Az ott maradt musztángok - noha csak 600 méterre voltak a folyótól - mind szomjan haltak, csontjaik még sokáig szanaszét hevertek.

A bejegyzés trackback címe:

https://lato-kor.blog.hu/api/trackback/id/tr61476294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PekZo 2008.05.19. 08:16:32

Én is ilyen fa szeretnék lenni következő életemben.

GPX_600 · http://timeabelenyesi.blogspot.com/ 2008.05.22. 17:36:06

Gyönyörű...
..hú micsoda fotókat lehetne itt készíteni!!!
Mármint most az én stílusomra céloztam :))
süti beállítások módosítása