Ígéretemhez híven megkezdem Costa Rica-i beszámolómat.



Úgy gondoltam, hogy nem időrendben haladva mesélem el az eseményeket, hanem inkább tematikusan, egy-egy témára összpontosítva.



A virágokkal kezdeném, egyrészt mert nőnap van, és én ezzel a "csokorral" szeretném köszönteni a mai nevezetes napon Látó-körünk hölgytagjait.






Másrészt mert ez az ország tele van gyönyörű virágokkal, javarészt olyanokkal, amelyeket mi féltve babusgatunk, mint értékes és kényes szobanövényeket, itt meg szinte az út szélén nőnek.


Végül pedig azért is, mert részben a virágok voltak utazásunk céljai, üzletember barátom dísznövényeket szeretne onnan Magyarországra behozni.



Sajnos név szerint nem tudom felsorolni az itt bemutatott virágokat. Inkább csak annyit írnék, hogy egy részüket gondozott parkokban fényképeztem, más részüket vadon (pl. az őserdőben) és vannak olyanok, amelyeket kertészetben vagy ültetvényen fotóztam le.



Costa Rica egyik fontos exportcikke ugyanis a dísznövény.






Főként zöld szobanövények (ezekről később még szeretnék képeket mutatni), de vágott virágot, sőt, kész csokrokat is szállítanak hűtött konténerekben a világ különböző pontjaira.


Na meg persze szaporítóanyagot, pl. virágmagokat. Egyik vendéglátónk háza mellett például három futballpályányi területen a nálunk papagájvirágként ismert strelitia nevű növényt termesztették - magnak.



A bejegyzés trackback címe:

https://lato-kor.blog.hu/api/trackback/id/tr15371629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesztfoto · http://members.upclive.hu/falcsik.tamas 2008.03.08. 22:36:47

Megnézném most Rajli színét... :)
Az utolsó előtti a kedvencem, de nagyon nehéz döntés.
Gyönyörűek!
Pár technikai részlet is érdekelne: Raw-ból? Van szűrve?
Üdv. újra itt, T. :)

Kir_Royal · http://www.kiralylgy.hu 2008.03.08. 22:53:45

Köszönöm elismerő szavaidat.
Igen, raw-ból készültek a fotók. Nem értem, mire gondolsz pontosan a szűréssel, de némi kontrasztnövelésen és élesítésen kívül csak az utolsó képhez nyúltam hozzá komolyabban, mert az eredeti képen nem látszott rendesen az ég, némi felhőket csak előcsalogatni lehetett ...

tesztfoto · http://members.upclive.hu/falcsik.tamas 2008.03.09. 10:02:16

Csak a képminőség miatt érdekelt (raw vagy szűrt jpg), gondolkodom azon, hogy teszek egy próbát a raw formátummal, elég meggyőző.

rajli · http://rajlicska.blogspot.com/ 2008.03.09. 11:43:22

Nagyon szépek Laci! Ilyen helyen megzavarodnék, hogy mit és hogyan fényképezzek le. Ezért maradok a Gaja parton ahol nincs ez a bőség! :-)))))
Tamás, csak nem arra gondolsz, hogy egy kicsit kínais lett a színem az irigységtől? :-))) Biztosan nem, de feleségem be akart vinni a korházba, mert gyanakodott, hogy a májammal van baj! :-)))

GPX_600 · http://timeabelenyesi.blogspot.com/ 2008.03.09. 12:54:16

Én is sárgulok... :))
Gyönyörűek, mást nem is tudok róluk mondani, nagyon jó nézegetni. Természetkönyvbe illő fotók!
Köszönjük neked is! :)

Marla Singer (Nóra) · http://balazsnora.hu 2008.03.09. 14:08:10

Az a legszebb nekem, amit az az egyszem, árva fény-nyaláb talált meg.
És az e legérdekesebb, aminek a hátterében az a képtelen színkavalkád van.
Szép képek!

PekZo 2008.03.10. 08:38:40

Hogy ezek az út szélén nőnek! Szépek nagyon.
süti beállítások módosítása