EMO

Marla Singer (Nóra)

2008.01.23. 10:25

Nagyon köszönöm mindenkinek az értékes, konstruktív hozzászólást. Megpróbáltam azok alapján jobbá tenni a képet. Változtatások: Blur egyáltalán nincsen. Az arcot fehérebbé tettem (szelektív levels állítás egy új rétegen. A szemet kevésbé radíroztam vissza, így kevésbé "teafilteres"). 3 fokkal balraforgattam a képet. Ennél többet nem lehetett, így is sokat klónztam a kép szélein, hogy vágni ne kelljen.) Ha van időtök, írjátok le, milyen lett az eredmény... Köszönöm! Szia mindenki! Nórát ismeritek már, a fotozz-on már láthattátok őt, Nagy Dani-féle ékszerekben fotóztam. Érdemes vetni oda is egy pillantást, csak hogy lássátok, hány arca van!  Őszintén kíváncsi vagyok, hogy erről a képről, mint portréról, mi a véleményetek. Inkább hanyagoljam a portréfotós ambícióimat, vagy ne?

A bejegyzés trackback címe:

https://lato-kor.blog.hu/api/trackback/id/tr2308332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zitalma-Parfüm 2008.01.23. 11:19:53

A portré nálad tobb mint portré. Más eszközökkel mutatod meg az alanyt, vagyis azt a lélektükröt, amit tartasz elénk, mindig elgondolkodtató és gyönyörködtető egyszerre.

nem is beszélve arról, hogy a fotós pozició a lágyítás és egyén trükkök látványa iskolapélda, vagyis tessen nekünk tanulni a fotóidból!

Aramiss 2008.01.23. 11:52:11

Legszívesebben beleharapnék. Annyira finom.

neuhauser 2008.01.23. 11:54:18

nekem kicsit sok a lágyítás néhol, de emo-snak viszont elég emo-s, az teafilterben áztatott szem tetszik.
emu

Marla Singer (Nóra) · http://balazsnora.hu 2008.01.23. 11:57:13

:))) Bakker, Szilvi, mindig behalok a dumádon. Na jó, a blur csúszkán mindig megszalad a kezem. Most arra fogom, hogy így mégjobban emo-sak a szemek.

neuhauser 2008.01.23. 12:03:51

hah, bár az én kezem csúszkálna blur-ben! enyém csak a fiókba csúszkál...csokoládé után markolászva §:)
emi
(attsúlyosbodikazállapotom)

Marla Singer (Nóra) · http://balazsnora.hu 2008.01.23. 12:08:13

Bezárt a bazár ... mármint a csokigyár.
Gigantikus koncert viszont leszen ... Február 8-9 Mahler VIII. MÜPA. Kocsis Zoltán, miegymás. Veszek neked a bótban sportszeletet.

neuhauser 2008.01.23. 12:12:35

A sportszelet öl, butít és nyomorba dönt...legalábis ha a diszkoszvető frankón eltalál §:)
Gigantik, Mahler, hmm, egy gigantikus bőgővonóval lereszelek egy gigantikus Mozart csokit!
megalomán

Kir_Royal · http://www.kiralylgy.hu 2008.01.23. 12:47:06

Arra gondoltam, hogy hamár, akkor miért nem még jobban? lehet, hogy az arc helyére csak egy fehér foltot kellene tenni (mint Szilágyi Lenke némely fotóin - a FotóVideo Black&White téli számában, amit érdemes nagyon kézbevenni).
A szem viszont így nekem nagyon naturális, szerintem ott is kellett volna valamit finomítani. Persze fogalmam sincs hogyan, de ha megcsinálod, megmondom, hogy úgy gondoltam-e :-)

ET- · http://lorantmarton.blogspot.com/ 2008.01.23. 12:51:39

Talán a legjobb portré amit eddig láttam tőled.
Viszont nem tudom megállni, hogy megint ne kössek bele a kersztbekomponálásban.
Lehet dönteni a kamerát, ha az hozzátesz a képhez. Jó is lenne itt, de semmiképp nem így! A fej tengelye pont a sarokba fut ki, alul az a finom vonal szintúgy.
Az őszinte érzelmek sose ennyire precízen kiszámítottak és pont ezért nem passzol szerintem egy ilyen jellegű képhez.
Pedig a kép tényleg csodás és őszinte, csak mindez nincs öszhangban a kompival.
Szerintem. :)

ET-

Marla Singer (Nóra) · http://balazsnora.hu 2008.01.23. 13:02:05

Na fiúk. Szem finomít, tengely kiegyenesít, feladtátok a leckét, de megoldom. Meg fogom csinálni, és megmutatom. Nagyon értékesek nekem ezek a vélemények-tanácsok, ez kell ahhoz, hogy az ember fejlődjék. Az a legnehezebb, hogy az ember, amikor dolgozik a képpel, lassan már csak a részleteket látja. És ezért jó, hogy ti elmondjátok, milyen egészben.

aries31 · http://grefafatermekek.blogspot.com 2008.01.23. 17:49:28

Valóban jobb az alsó változat. Ha az arc vonalát nézem, szinte tökéletesen párhuzamos a kép szélével. Nem tudom, hogy ez mennyire szabály, de szerintem lehet néhány "fok" eltérés...(soha sem szoktam mérni...)
Ami a fényeket illeti tetszik a háttérből szépen kirajzolódó arc. Babaarc, aminek jót tesz ez a fényvilág.
Az, hogy az orr, árnyékot vet az arcra szerintem jobb lenne, ha ellensúlyoztad volna egy kis ellenfénnyel vagy lágyabb, szórtabb fényforrást használtál volna.
Szerintem szép ez a fotó és ezután már csak szebb lehet.
Te tudsz portrézi, nem???
Ne csináld már...
Üdv!
Gabes

Szerintem jól megy Neked a portrézás és csak jobb lehet.

ET- · http://lorantmarton.blogspot.com/ 2008.01.23. 19:10:10

Most hogy így egymás mellett látom a kettőt azt kell mondjam az első sötétebb, lágyabb verzió jobban tetszik.
Az valahogy olyan emosabb. :))

neuhauser 2008.01.24. 08:38:29

megkövetem saját magam, rácsapok a kezemre, egy éretlen barackot nyomok a fejemre, merthogy így, egy az egy ellen, nemes küzdelemben az első tényleg emo-sabb minden lágyságával, earlgrey-ségével együtt...viszont a béta verzió gésa-érzete tagadhatatlan.
nálam fifti-fifti, hiszen más-más húrokat penget a kobzon §:)

Marla Singer (Nóra) · http://balazsnora.hu 2008.01.25. 08:11:07

Igen, jól mondod Szilvi, Teljesen más lett. Én is elbizonytalanodtam, mert szerintem is, nem jobb lett, vagy nem rosszabb, hanem nagyon más. Köszönöm, tényleg nagyon örültem, hogy elmondtátok a gondolataitokat. Ha nem is alkottam fotótörténeti mérföldkövet, jó volt vele játszani :)
süti beállítások módosítása