Gyorstalpaló

Látó-kör

2008.01.22. 18:51

kadris kérésére, de talán többek érdeklődésére számot tartva, leírom, hogy hogyan lehet képes bejegyzést tenni az oldalra.

Nyisd meg a lato-kor.blog.hu oldalt!


Lépj be az IndaPass-ra!
Ehhez használd a jobb oldali oszlop legalsó rovatát (régebben "Egyéb", most "Önadminisztráció"), ezen belül is az "IndaPass belépés" linket.

Ez a link ide vezet:


Írd be azt az e-mail címet, amelyikkel regisztráltál és a jelszót. Ezzel visszajutsz a főoldalra, ahol újra meg kell keresned a jobb oldali hasáb alján az "Önadminisztráció"-t.



Kattints rá az "Admin" felíratra. Ide fogsz jutni:



Kattints rá az "Új bejegyzés" fülre!


A kinyíló ablakban beírhatod a bejegyzés címét (1), írhatsz szöveget (2) és egy kicsit összetett módszerrel képet is tölthetsz fel (3). Most csak a képfeltöltést részletezem, a többi értelemszerű, azt hiszem.
Ha rákattintasz a hegyet ábrázoló, a World-ből már ismer ikonra, megnyílik a feltöltőablak.

A "Tallózás" gombbal (1) megkeresheted a feltöltendő képet a saját gépden. (A szélessége ne legyen 540 pixelnél nagyobb, és nem érdemes 72 dpi-nél nagyobb felbontást alkalmazni.) Kijelölöd (2) és megnyitod (3).

Ezután pedig az "Upload" gombbal feltöltöd a szerverre. (Vagy a főkönyvtárba, vagy a te nevedre nyitott alkönyvtárba.) Ezt a műveletet (vagyis a kép kijelölését és feltöltését természetesen tetszőleges számban megteheted.
Ha egy képet meg akarsz nekünk mutatni, akkor csak rá kell kilikkelned, és megjelenik a "Bejegyzés tartalma" ablakbann. A képek közé természetesen szöveget is írhatsz, ha akarsz, vagy csak szöveget vagy csak képet stb.
Ha úgy érzed kész ...

... nyomd meg a narancssárga "Publikál" gombot jobboldalt.

Eljutsz a "Bejegyzések" oldalra.

Itt, a papírlapra kattintva visszamehetsz tovább szerkeszteni vagy javítani a bejegyzést (ami után a "Ment & bezár" gombot kell majd lenyomnod, mert a "Publikál" már nem lesz ott). Vagy törölheted a saját bejegyzésedet a piros x-szel.

A végén a jobb felső sarokban a "lato-kor.blog.hu" feliratra kattintva visszajutsz az oldalra.

Remélem, segített ez a leírás.

A bejegyzés trackback címe:

https://lato-kor.blog.hu/api/trackback/id/tr44307626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neuhauser 2008.01.23. 09:04:11

énisénisénis!!!!!!!!

Marla Singer (Nóra) · http://balazsnora.hu 2008.01.23. 09:17:18

Laci! Szemlesütve-sunnyogva nyávogok már megint a problémámmal, de én is ugyanazzal a helyzettel szembesültem, mint Füge: Ha az almappába teszem a képet, és onnan akarom feltölteni, piros x jelenik csak meg, és nem a fotó. Mindegy, nekem tökjó a közösben is, onnan működik a dolog, csak jelzem...

GPX_600 · http://timeabelenyesi.blogspot.com/ 2008.01.23. 09:22:08

Aha... csatlakoznék én is a piros x-es társasághoz. :))
Nekem sem szereti az almappámat.., azt hittem eddig a képpel van valami gond, de ha már többeknél is jelentkezett ugyanez a probléma, akkor gondolom mégse?!
Persze én is csak jelzem. :P

Kir_Royal · http://www.kiralylgy.hu 2008.01.23. 12:40:46

Bevallom, nekem is vannak problémáim az alkönyvtárba töltött képekkel, némelyik látszik, némelyik meg nem. Pl. ennek az anyagnak a képeit nem szerette az alkönyvtár, de a "Mikrokozmosz"-t minden további nélkül bevette.

Ráadásul az alkönyvtárakba nem tudok admin joggal sem belépni (még a sajátomba sem), így kitörölni sem tudom a feleslegessé vált file-okat.

Majd megpróbálok utánajárni a dolgoknak.

Xi · http://www.kpavuk.de/ 2008.02.29. 15:23:38

Sziasztok,

örülök, hogy létrejött ez az oldal. Jó volt egy kicsit itt körülnézni.

Üdv
Xi
Pavuk Krisztian
süti beállítások módosítása