Habár az első beköszönő bejegyzést devember 12-én tettem, az első kép épp egy hónapja került fel a blogra, és a statisztikák szerint valójában is ekkor kezdődött meg itt az élet. Talán érdekes lehet számotokra is, ha néhány adatot ismertetek a legutóbbi 30 napról.

December 15. óta 6485-ször nyitották meg a Látó-kör valamelyik oldalát. Persze ebben benne vannak az érdeklődő látogatók, egy-egy bejegyzést esetleg többször is elolvasó tagok, meg az oldalt barkácsoló alapító-szerkesztő teszt megnyitásai egyaránt. Nem csoda hát, hogy a belépések száma csak 1389, a látogatóké pedig (hisz voltak, akik egy nap többször is beléptek) 760. De még ez is átlagosan 15 látogató/nap fölötti átlagot jelent! A legforgalmasabb nap január 8. volt 757 lapmegnyitással, 131 belépéssel és 86 látogatóval.

A legtöbben persze a főlapot nyitották meg (az összes megnyitásnak több, mint 40 %-a), de 200 fölöttien jártak az első bejegyzésnél, és több mint 100-an voltak kiváncsiak Marla Singer és Aramiss bejegyzéseire, illetve a "Hóbolygó" és a "Zen" c. postokra.

Az sem mindegy, hogy hogyan jutnak ide a látogatók. Többnyire persze úgy, hogy a megnyitott főoldalról mennek be egy írást elolvasni vagy egy képet megnézni, de majdnem 500-an jöttek a blog.hu főoldalról, és közel 150-en a fotózz.hu-ról, 50-en pedig a google-n keresztül találtak el hozzánk.

Érdekes a statisztikája azoknak a kifejezéseknek, amelyek alapján a keresőprogramok rámutattak a blogra. A legtöbb (30 feletti) látogató persze a látó+kör kifejezés alapján került hozzánk, de volt, aki angyalok után kutakodva nyitotta meg az oldalt, más a pomeló+képek begépelése után érkezett, de volt,aki kimondottan Marla+Singer-t kerste.

A legfontosabb azonban az 51 bejegyzés, és a 300 feletti komment. Külön öröm, hogy külsősök is aktivizálták magukat a hozzászólásokban, viszont sajnálom, hogy praefect csak távoli szemlélő, -kadris- és saturninus kezdeti lelkesedése lecsökkent, és hogy Szilviai is csak rövid szösszenetekre ragadtatja magát, és nem fotót tölt fel. Persze mindenki úgy használja az oldalt, ahogyan jól esik neki, nálunk ez a szabályzat lényege.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lato-kor.blog.hu/api/trackback/id/tr100298391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aramiss 2008.01.15. 16:33:00

Öregem ! Mi mindenre figyelsz. Közben én meg csak magamra : ))) ... a külső érdeklődés és becsatlakozás pláne érdekes.

Főfüge · http://sonaj51.blogspot.com/ 2008.01.15. 19:06:28

Nagyon szeretnék én is egyhónapos lenni!
Gratulálok nektek!
Azért mégis ,csak nagy nap ez a mai.
Értékeltem Birdie legújabb képét. Ott.
Végre, tudok ide úgy írni, hogy nem kell azt a sok rémséget begépelnem.(regisztráltam)
Jó nap ez a mai! Bontok is gyorsan valamit.
Már hallom itt mellettem: mindíg találsz ürügyet!
Ez igaz is, de keresek!

Akkor hajrá! Azért várom majd az értékelést és visszatekintést az Első 50 évünk. Címmel is.

Főfüge

gacsi (nonci) 2008.01.15. 21:17:38

Korrekt statisztika, :))
Köszönet az összefoglalóért, jó tudni ezt is, :))

Látó-kör 2008.01.15. 22:18:16

Szia Főfüge!
Örülünk a társaságodnak, de légyszíves embereld meg magad, ne viselkedj rosszul, mint szoktál máshol, mert velem gyűlik meg a bajod! :-)

Marla Singer (Nóra) · http://balazsnora.hu 2008.01.16. 10:00:33

Laci, igazán koszorút érdemelsz ezért a szív-lélek munkáért.
Nem is értem, hogyan tudsz ilyen trükkös statisztikákat elővarázsolni, nagyon érdekes volt olvasni őket!
Számíthatunk arra, hogy rendszeresen ezt majd megteszed?
Köszönöm az időt, és a lelkesedést, amivel az oldallal foglalkozol. Én is igyekszem így tenni, mert teljesen szeretem.

Látó-kör 2008.01.16. 10:24:13

Az a helyzet, hogy az admin joggal bejegyzett tagok kicsit többet látnak, mint a többiek. Például statisztikákat. Mivel úgy gondoltam, hogy ezek az adatok a számotokra is érdekesek lehetenek, kb. fél órás munkávbal összeállítottam ezt a kis tájékoztatót. Örülök, ha tetszett, majd igyekszem a jövőben is előállítani hasonlóakat.
De - amint erre te is utalsz - az oldal akkor lesz jó, ha ti is szeretitek és gondozzátok.

ET- · http://lorantmarton.blogspot.com/ 2008.01.16. 20:08:56

Kicsit fure ez a kellemes baráti hangulat, de majd hozzászokom! :))
Örülök, hogy megvalósult ez a projekt, köszönet érte!

ET-

-kadris- 2008.01.16. 20:58:03

Kedves Laci!
Az összes tisteletem az alaposságodért és a szuper oldalért amire méltán büszke lehetsz!
Jönnek képek is:)
kadris

neuhauser 2008.01.17. 09:03:16

Ajjó, hogy nem jár erre más, csak kíváncsi, érdeklődő kedves népség, még meglátná pölö egy kósza keselyű, hogy neked miféle statisztikra van időd, áttérne a vega kajára cinizmossága. Béke, szívbarát környezet, hangnem...szoknom kell még, mert olyan jó érzés körbe-látni, minden gúzs nélkül. Ha végre megtalálom az alaphangom, töltök fel ígérem.
süti beállítások módosítása