Jó reggelt!

No, hol is kezdjem ... kicsit össze vagyok zavarodva...  az időeltolódás úgy megkavart, mint  ti a bolygóitokat :) Ma reggel fél négykor felébredtem, úgy,  hogy teljesen kialudtam magam ...

Itt jegyzem meg, hogy a későbbiekben feltöltendő állatfotóim, mint ez is, mind természetes környezetben készültek. Lesz mérgeskígyó, óriás majom, sas, miegymás ...

Kezdjük a legelején... Kairóból a gépünk több, mint kétésfél órás késéssel szállt fel, így sejthető volt, ami aztán be is következett: gyakorlatilag lekéstük a Kuala Lumpuri szilvesztert :) A megszállott fotós persze a reptéri várakozás óráiban is fényképez, mindent, ami elé kerül ... így született ez a kép is. A lépcső a reptéren kialakított mecsetbe vezet .. Hithű arab mindig imádkozik, ha itt az idő ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezekben a percekben derült ki, hogy le fogunk szállni Indiában, egy egyórás technikai megállóra ... ez tovább növelte a csúszást ... Régóta kacérkodtam a gondolattal, hogy szeretnék Indiába is elmenni túrázni, most viszont, Bombayt látva (madártávlatból), azt hiszem, felülvizsgálom ezt a tervem. 20 millió ember éll ott, ennek 70%-a nyomornegyedekben, bádogvárosokban ... Még a repülőről is elkeserítő volt a látvány ... volt időm tanulmányozni, mert nem engedtek leszállni minket, egy órát kőröztünk a város felett. Most inkább a szebbik képet mutatom meg nektek ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül, egy hosszú (13 óra), és nyügös út után csak megérkeztünk Kuala Lumpurba - szilveszter éjjel 11 óra felé ... persze ott is repteret fényképeztem. Nagyon szeretem a reptereket. Engem mindig megfog az a hangulat. Ezer féle különböző ember, nem tudni, ki hová tart ... A kuala lumpuri repteret valami  szakmai szervezet tavaly a világ legjobb repterévé minősítette... Computer-vezérelt vonatok visznek a terminálok között, nagyon szervezett, és nagyon futurisztikus az egész. Évi 25 millió utas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A megérkezés és a hátizsákok megszerzése után expressz vonattal bejutottunk a külvárosig (53 km-t 22 perc alatt tett meg ... ). Itt ért minket az éjfél...  a terveimben szereplő Petronas tornyok helyett gyárat fotóztam... még szerencse, hogy bármerre néztünk, mindenhol tüzijátékok voltak :)

 

Innen indult a tulajdonképpeni túra. Hamarosan újabb részekkel jelentkezem.

(folyt köv.)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lato-kor.blog.hu/api/trackback/id/tr48290550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kir_Royal · http://www.kiralylgy.hu 2008.01.09. 11:26:38

Azt talán többen is elmondhatják magukról magyarországon, hogy látták a petronas tornyokat szilveszterkor, de vajon hányan vannak, akik látták a Kuala Lumpur-i 2. sz. bőrgyár hátsó bejáratától a tűzijátékot? :-)
A csigalépcsős kép is klassz, de engem teljesen elbűvölt a bankíva tyúk kakasának csodás színvilága.
Ne kímélj bennünket, nyomasd a folytatást!

neuhauser 2008.01.09. 11:50:43

Boldog új éveset neked is - Nóra!
(a Magna cum laude azonos című dalát - mármint Nóra, nem -Boldog új éveset neked is Nóra!-, nem, nem ez a címe, csak Nóra - szóval szeretettel ajánlom a kedves olvasók figyelmébe, ha még esetleg nem ösmerik)
szerintem jöjjön kép dögivel, meg szöveg is, hátha nincs több ilyen vájtszemű elbafottas, mint Laci, aki bőrgyár ügyben meglehetősen jól informált, meg különben is okulva a királiii túra kuncogtató kommentjeiből...szórakozni akarunk na, mi, itthonmaradottak, na!

GPX_600 · http://timeabelenyesi.blogspot.com/ 2008.01.09. 11:55:51

Igen, igen... jöjjön a többi is! :)
Aztán majd lehet valaki utikönyvként kiadja, nekem nagyon tetszik ez a fajta élménybeszámoló!
Nagyon jók a fotók is, de ezt már megszokhattuk. ;)
Legközelebb lécci vigyél magaddal minket is! :D

Aramiss 2008.01.09. 12:24:00

Hello itthon!
Jó az útleírás, követni fogom. Korrekt képek. Más ismerősőm is most jött haza Indiából hasonló benyomásokkal és nem ajánlja senkinek.

aries31 · http://grefafatermekek.blogspot.com 2008.01.09. 21:22:22

Micsoda helyek, helyszínek...de ez a kakas ez csúúúúcs.
BÚÉK Neked is.
Gabes

ET- · http://lorantmarton.blogspot.com/ 2008.01.11. 16:04:23

Ááá, már csak olvasni is élmény, irigyellek! :)
Csak halkan jegyzem meg a jövöre nézve, hogy nagyon pici bőröndbe beleférek, ráadásul alig eszek valamit! :))

Egy Tüske-
süti beállítások módosítása