Nekiláttam feldolgozni az idei nyári nagy kalad (kaliforniai körút) képeit. Néhány fotót már itt-ott láthattatok is belőle (pl. a Photograph.hu-n a "Természetes(en) absztrakt" sorozat jónéhány képe ott készült), most pedig megpróbálkozom Ansel Adams (www.anseladams.com) híres fekete-fehér természetfotóinak stílusában feldolgozni a látottakat. Amúgy az ő leghíresebb képei épp Kaliforniában készültek, így talán nem tűnik olyan nagyképűnek az ő nyomában járni - legalább fizikai értelemben.






Az első két kép a Csendes óceáni partvidéken készült, Los Angeles és San Francisco között, a Big Sur-nak nevezett vadregényes partszakasz közelében.

A bejegyzés trackback címe:

https://lato-kor.blog.hu/api/trackback/id/tr78273428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

praefect 2007.12.24. 11:01:05

Kezdelek nem érteni.
Sok képet láttam már tőled, de ez a kettő számomra mindent korábbit felülmúl. Különösen az első.
Kezd elfogni a szeparációs szorongás a tagságom jogosságával kapcsolatban.

Marla Singer (Nóra) · http://balazsnora.hu 2007.12.25. 15:53:59

Nem feltétlenül állja meg a helyét az összehasonlítás, de a felső kép nekem nagyban hasonlatos Kutasi Kovács Zoli képére (biztos tudod, tán hónap képe is volt a fotozz-on). Ott is az a fajta dermesztő magány szerepelt, aminek azért mégis van némi pozitív kicsengése.
Tolsztoj Három halál c. novelláját juttatta eszembe az a fotó, szerintem az se baj, ha a te képed mellé is újraolvassuk. A te képedben is ott az élet, nekem azért, mert - holott színeket nem adtál nekünk, - nagyon látni a homokon a napsütés éltető erejét.

Tüske- 2007.12.28. 11:48:43

Szépen "kilaborált" tónusok, értem én miért jutott eszedbe AA mester. :)

Kir_Royal · http://www.kiralylgy.hu 2007.12.28. 14:01:27

Köszönöm Tüske, fontos számomra, hogy a fotótörténetben jártasabb nézőként érted az utalást, mert ez visszaigazolás arra nézve, hogy AA nevét a szjamra hiába nem vettem.
(Örülök, hogy Te is köztünk vagy.)

GPX_600 · http://timeabelenyesi.blogspot.com/ 2007.12.30. 00:05:36

:)) Valami hasonlót éreztem én is, mint Balázs.
Remek fotók, nagyon tetszenek!

A minap MAGNUM fotókat nézegettem albumban, hmm... nehéz letenni. :)
süti beállítások módosítása