Szinte már nem is fotó, inkább grafika. Mit szóltok hozzá? Őszinte véleményeket kérek!

 

Az egyik kommentben felvetődött a jobb oldali erős árnyék problematikája. Ide is leírom az ezzel kapcsolatos gondolataimat, mert magam is úgy vélem, hogy ez a kép egyik központi kérdése.

"Hát igen, az árnyék kérdés eléggé elgondolkodtató. Magam is láttam, és tudom, hogy az ilyet típusú képeknél ellenjavalt az erős árnyék. Itt mégis érzem a dramaturgiai szerepét. Egyrészt olyan, mintha a bal oldali, lebbenő fehét szárny ellenpontjaként szerepelne mint levetett, sarokba állított "munkaeszköz", amely elválasztva az angyal testétől elveszíti minden légességét, könnyedségét, fehérségét. Másrészt az árnyék az én olvasatomban (jó szó ez ide?)hangsúlyozottan kiemeli a szabadnapos angyal hétköznapiságát, hogy t.i. ilyenkor még neki is van árnyéka.
Remélem, nem tűnt belemagyarázásnak. Ha nem jön le mindez a képről, akkor lehet, hogy tényleg nem elég erős üzenet."

A bejegyzés trackback címe:

https://lato-kor.blog.hu/api/trackback/id/tr16266359

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-kadris- 2007.12.17. 07:05:21

A napi jótétemények után megfáradva levetett szárnyakkal... Valóban grafikai hatású. Tökéletesen lágy annak ellenére, hogy több a sötét rész, ami ráadásul majdnemfekete!
Gratulálok!
Hétköznapiságában nagyszerű, mert felemelted!

zoomface · http://zoomface.wordpress.com/ 2007.12.18. 02:04:12

Ketseg kivul remek kep! Talan annyi kivetnivalo, hogy a modell jobboldalan tul eros az arnyek... szerintem. Azt lehetett volna kicsit kompenzalni, akar egy szurt vakuval vagy a feny beallitasanak modositasaval (akar a modell helyzetenek megvaltoztatasaval)

irhatnanak a szerzok nehany szot a keprol - hogy keszult, milyen geppel, technika - vagy csak egyszeruen egy kis komment.

Kir_Royal · http://www.kiralylgy.hu 2007.12.19. 09:34:02

Hát igen, az árnyék kérdés eléggé elgondolkodtató. Magam is láttam, és tudom, hogy az ilyet típusú kpépeknél ellenjavalt az erős árnyék. Itt mégis érzem a dramaturgiai szerepét. Egyrészt olyan, mintha a bal oldali, lebbenő fehét szárny ellenpontjaként szerepelne mint levetett, sarokba állított "munkaeszköz", amely elválasztva az angyal testétől elveszíti minden légességét, könnyedségét, fehérségét. Másrészt az árnyék az én olvasatomban (jó szó ez ide?)hangsúlyozottan kiemeli a szabadnapos angyal hétköznapiságát, hogy t.i. ilyenkor még neki is van árnyéka.
Remélem, nem tűnt belemagyarázásnak. Ha nem jön le mindez a képről, akkor lehet, hogy tényleg nem elég erős üzenet.

Marla Singer (Nóra) · http://balazsnora.hu 2007.12.20. 08:53:51

Gyönyörű a képed, Laci! Nagyon jó ránézni.
Az árnyék számomra több szempontból is elengedhetetlen. Egyrészt nélküle steril, üres lenne a kép, másrészt, ha nem csak a vizuális, hanem a gondolati tartalmat is értelmezzük, úgy gondolom, az árnyék, mint a tudatalatti látható kivetülése, pont, hogy fontos, sőt, nélkülözhetetlen eleme a képnek. Így nem csak egy testet öltött angyalt fotóztál le, hanem annak spirituális vonatkozásait is megrajzoltad. Árnyékkal kétszer annyi (ha nem több) lett a fotó, mint árnyék nélkül.
Nekem még melegebb és szerethetőbb lenne a kép, ha egy icipici színt kapna. Barnát, vagy lilát, vagy valami olyant, ami pozitív attitüdöt adna a (számomra) jelenleg inkább gondterhes hangulathoz.

zoomface · http://zoomface.wordpress.com/ 2007.12.22. 01:16:01

Szamomra egy kep melle szant magyarazat akkor hat a legjobban, ha a keprol onmgarol visszacsillan amit a kep alkotolya magyarazatkent ad melle. Ez a kep onmagaban remek. Az arnyek zavaro, de dolgozok vele. Igy teljes. A magyarazatod megsem adta vissza szamomra amit a kep sugaroz. Azt, hogy az angyalok feher leple alatt rejtozik az ur altal rajuk szabott fekete lelek, amivel a kuldetesuket teljesitik. Megsem boldogok ha alkalomadtan ezt a fekete terhet letehetik egy pillanatro - inkabb megkonnyebultek.
Te is lathatod, hogy remeket alkottal, mert meginditotta a fantaziam!
Well done...
süti beállítások módosítása