A történet szerint Oidipusz fejtette meg a szfinx híres találóskérdését, amely így hangzik: "Melyik az az élőlény amelyik reggel négy lábon, délben kettőn, az est közeledtével pedig három lábon jár?"

Ez a kép, amelyet a születésnaposoknak, és főként Főfüge barátunknak ajánlok, választ ad a kérdés egyharmadára (s ezáltal az egészre is).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lato-kor.blog.hu/api/trackback/id/tr391004188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-kadris- 2009.03.17. 07:44:36

Talán az ember, hisz amikor születik akkor csak négykézláb... amikor az élete teljében van, akkor vígan kettőn, és amikor már befellegzett, akkor bizony örül ha tud menni...
Éljenek a szülinaposok!!!

Főfüge · http://sonaj51.blogspot.com/ 2009.03.17. 11:58:50

Nagyon szépen köszönöm!

Természetesen értem a célzást, és érzem is, de nem igazán foglalkozom vele, sőt keverem is a dolgokat: mindig két lábon járok a földön, öreg korban is tud három lábam lenni, ha letérdelek (bot nélkül), és ha on-line iszogatok Rajlival és mindig, akkor iszok, amikor Ő mondja, akkor bizony használom mind a négy lábamat is.

Nagyon tetszik a kép, szép a fekete-fehér, nagyon kifejező a cím. Bizony amikor az ember megmászza a képen is ábrázolt élet dombját, már "esteledik"
megáll egy pillanatra, elgondolkodik, picit újra végigéli, majd elindul "lefelé".
Ilyen szempontból kár, hogy a Bácsi jön, és nem megy. Vagy balkezes?

Oidipuszi (!)
süti beállítások módosítása