Kedves látó-körösök és körön kívüli barátaink!

Úgy tűnik, az új év új lendületet adott a blognak. Tavaly február óta nem volt ilyen sok (61) bejegyzés! A kommentárok száma is szép, összesen  344, ami meghaladja a napi 11-es átlagot.

Január 5-én kérésemre :-) elkezdte adatgyűjtői munkáját a google analitics, amely napi bontásban rengeteg érdekes adatot rögzít a blog forgalmáról. Noha nem teljes a hónap, azért így is figyelemre méltóak az adatok. Eszerint 2.220 látogatás és 6.505 oldalmegtekintés történt a Látó-kör blogján 27 nap alatt.Ez majdnem 2,9 oldalt jelent alkalmanként. A látogatások 42 %-a tovább tartott 1 másodpercnél, az átlagos látogatási idő 3 és fél perc volt. Az új látogatások aránya (vagyis amikor olyasvalaki nyitott meg egy oldalt, aki még soha nem járt azelőtt a blogon) 43 % A legaktívabb nap január 18. volt, amikor 111-szer léptek be az oldalra, ami annál is inkább érdekes, mert az előttevaló két napon volt a legalacsonyabb a látogatottság napi 52 és 55 belépéssel. Az oldalmektekintések számát tekintve január 6. vezet 454 esettel, míg az utolsó itt is január 16. és 17. napi 117-117 megtekintéssel.

A 2.220 látogatás 952 teljesen különböző IP címről hajtották végre, jó közelítéssel mondhatjuk, hogy ennyi különböző látogatónk volt. (Ha valkit egyáltalán érdekel: 57 %-ok használ Firefox böngészőt és 37 %-uk Internet Explorert.) 25 különböző országból érkeztek látogatások. Nagyrészük persze Magyarországról jött, de 112 megkeresés érkezett Romániából, 20 Szlovákiból és 18 Franciaoszágból. Ezen kívül többek között az USA-ból, Kolumbiából, Brazíliából, Izraelből, Japánból és Ausztráliából is jöttek látogatók. Nagy részük persze gyorsan visszafordult a számukra egzotikus nyelv láttán, de vannak hűséges érdeklődők. Csíkszeredából például 63 alkalommal keresték fel a blogot, és mivel az új látogatások aránya ezen belül csak 6 %, tudható, hogy ez egy valaki lehet. Mellesleg: ennél nagyobb számban csak a Budapestről, Kecskemétről, Pécsről, Zalaegerszegről és Gyöngyösről (vagyis a látó-körösök lakhelyeiről) indított látogatások szerepelnek  Ugyancsak örülhetünk egy franciaországi barátunknak, aki Orsay-ból keresi fel oldalunkat rendszeresen, és időzik el a képeken. Örömmel venném, ha jelentkeznének legalább egy kommentár erejéig, ha olvassák ezt az írást.

Itt is igazolódik a régi mondás: "a google a barátod", mivel a közvetlen (vagyis nem hivatkozáson keresztül történő) forgalmon túl (amely 42 %-ot képvisel) a látogatások legnagyobb részét ez a keresőprogram javasolta. Köszönjük a baráti blogok hivatkozásait is (Timiét, Marciét, Jánosét és a Király-Öveges fotókörét). Még a fotozz.hu-n keresztül is eltalált hozzánk (és átlagosan majdnem 5 percet el is töltött) 12 látogató.

482 látogatás született abból, hogy valahol, valaki beírt egy szót a keresőjébe. Voltak (majdnem ötvenen) akik feltehetően bennünket kerestek, amikor a "látó-kör" kifejezést (vagy Marla Singer, KirRoyal és rajli nevét) pötyögték be. Nagyon sokan keveredtek saturninus képéhez, amikor Odüsszeusz és Nauszika kalandjaira kerestek rá, de sokakat hozott hozzánk az "aranymetszés" vagy a "vadnyugati képek" iránti érdeklődés. Az viszont talány, hogy a "gázártámogatás", a "bonyhádi zománc" vagy a "brokkolileves" hogyan kapcsolódott a bloghoz.

A 6.505 oldalmegtekintés közel fele persze a főoldalra irányult, hiszen a legtöbben innen ugranak egy képre, és ide térnek vissza, vagy ki sem nyitják a bejegyzést, csak megnézik a képet. A második leglátogatottabb Zita "Vágyak" c. képe volt, nemcsak a látogatások száma (107), hanem az átlagos megtekintési idő alapján is (3 és fél perc).

----------------------

Úgy érzem, sikeres volt "a hónap témája" kezdeményezés is. Összesen 18 felülnézetes képet töltöttetek fel. Ha egymás után szeretnétek látni őket, kattintsatok ebben a bejegyzésben a "felülnézet" vagy a "januári téma" címkére, és akkor csak ezeket a képeket hozza fel az oldal. Jó volt látni a sok különböző képet. Remélem, a februári téma is megmozgatja a fantáziátokat.

A hónap témája februárban: önarckép.

Kérlek benneteket, hogy a bejegyzés cimkéi között szerepeltessétek az "önarckép" és a "februári_téma" kifejezéseket.

A bejegyzés trackback címe:

https://lato-kor.blog.hu/api/trackback/id/tr26916316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

termo 2009.02.01. 18:11:03

Kedves látó-körösök!

Véletlenül jutottam el hozzátok ... illetve nem is volt igazán véletlen. Az úgy kezdődött, hogy szerettem a fotográfiát, a fotózást és egy ismerősöm, aki tudta ezt, felhívta a figyelmemet a fotózz.hu-ra. Nézegettem is sokáig a fotózzponthut és megállapítottam, hogy Marla Singer, Aramiss, Aries, Laan, Saturnius, Bíró Roland képei tetszenek igazán. Azután egyszerre nem találtam Marla Singert, nem találtam Aramisst, sem Ariest. Végül nemrégiben rákerestem Marla Singerre és vele együtt rátaláltam Aramissra, Ariesre, Noncira és a Látókörre. Igazán érdekes! És elgondolkodtató!
Amúgy én is fotózgatok, de nagyon messze vagyok még attól, hogy tartsam is a képeimet valamire. Itt vannak: www.babiati.blogspot.hu. Szívesen meghallgatnám a véleményeteket.
Sok sikert!
Babiati

Látó-kör 2009.02.01. 18:36:38

Kedves babiati!

Azt hiszem, a többiek nevében is mondhatom, hogy örülünk az érdeklődésednek.
Szívesen megnéznénk a fotóidat is, de valami gond van a megadott linkkel, ugyanis - legalábbis nálam - folyamatosan oldalbetöltési hibát jelez.

Látó-kör 2009.02.01. 18:38:03

Közben magamtól is rájöttem: a blogspot az nem hu, hanem com. A helyes cím tehát:

babiati.blogspot.com

Menjetek és nézzétek.

termo 2009.02.01. 19:25:35

@Látó-kör: Nagyon köszönöm a javítást, tényleg elírtam.

tesztfoto · http://members.upclive.hu/falcsik.tamas 2009.02.01. 22:58:10

Köszönet az összefoglalóért, igazán érdekes volt olvasni.
Az önarckép nem az én témám, hehe... :))))

Főfüge · http://sonaj51.blogspot.com/ 2009.02.02. 01:37:55

Köszönöm az értékes értékelést, külön tetszett, hogy élvezetes, pergő írás!

Az összefüggés egyszerű: éppen írtam a gázártámogatási kérelmet, s közben a bonyhádi zománcfazékba főtt a brokkolikrém levesem:)))

Kelevéz 2009.02.02. 08:40:10

Üdv!
Magam Kir_Royal munkásságának komoly tisztelője vagyok. A korai zsengék óta kísérem figyelemmel fejlődését (San-Sebastian-i naplemente, Delphi tájkép, stb.) Komoly örömet jelent, hogy sok jó fotóssal együtt lehet itt a képeit nézegetni. A blogot beraktam a Google Readerembe, és így naponta följönnek az új bejegyzések.
SzKL

gacsi (nonci) 2009.02.02. 09:09:07

Köszönöm a beszámolót én is!

Gif 2009.02.02. 11:06:31

Kedves Látó-kör felhasználók és KirRoyal!

A Google-kisördöge és KirRoyal statisztikái láthatóan ''megakadályoznak'' a fotók csendes nézegetésében.:))
Kielégítve a kiváncsiságot és kiegésztíve Kir statisztikáját jelentkezem én is a ''ha olvassák ezt az írást''-fehívásra Orsay-ból.

A ''fotozz.hu körüli viharok kicsit szétszórták a társaságot''; örülök neki, hogy egy független, baráti oldalon továbbra is figyelemmel kisérhetem azok fotóit, akik fontosak nekem.
Gratulálok az oldalhoz, a fotókhoz, a kiállításokhoz és sikerekhez és ahhoz, hogy sikerült egyben tartani a baráti kört.

További szép fényeket mindenkinek, M. (ex-tengerecki/fotozz-a franciaországi barát)

Látó-kör 2009.02.02. 11:50:34

@Kelevéz: örülök, hogy vannak hű barátaink, és annak még jobban, hogy - legalább egy kis kommentás erejéig - meg is nyilatkoztok.
@Gif: Újabb kedves régi ismerős! Nem egyeztettem még a látó-kör többi tagjával, de alig hiszem, hogy kifogásuk lenne ellene, hogy a Te legújabb képeidet is bemutassuk itt - már persze ha nem adtad el azóta a fényképezőgépedet ... De ha mégis, néhány Neked tetsző kép alá, kérlek, írd le a vélenyedet, érzéseidet, gondolataidat.
És nagyon köszönöm, hogy jelentkeztél a felhívásra!

coyote · http://photosbycoyote.blogspot.com/ 2009.02.02. 20:54:38

Üdv mindenkinek Csíkszeredából.
Bevallom, én és nejem mindketten hűséges zugolvasói vagyunk a blognak, főleg mert hiányoljuk a fotózz-ról munkásságotokat (elismerem, hogy itt jobb a hangulat).
Egyébként kitartást és további szép fényeket mindenkinek!
c0y0te (fotózz)

Főfüge · http://sonaj51.blogspot.com/ 2009.02.02. 21:38:01

Szasz coyote!

Örülök e ragyogó státuszodnak, s kívánom, hogy minimum még negyven évig maradj csak hűséges ZÚGOLVASÓNK!

Főfüge!

Látó-kör 2009.02.02. 22:19:19

@coyote: Köszönjük coyote, hogy "felfedted" magad. Örülünk a figyelmednek, és örömmel vesszük, ha néha-néha kilépsz (vagy kiléptek) a "zugolvasói" státuszból, és véleményt írtok egy-egy képhez.

-kadris- 2009.02.03. 20:30:55

Laci én ezért csodállak és szeretlek:)))
Nem semmi statisztikai adatok:) És jó itt olvasni ismerősöktől, akik csak dugiban vannak itt:)

rajli · http://rajlicska.blogspot.com/ 2009.02.04. 20:09:25

Csatlakoznék Kadrishoz, nagy munkát végzel Laci a közösségért! Lehet, hogy ezt sokszor megsem érdemeljük (érdemlem, hogy a saját nevemben beszéljek)! Nagy öröm olvasni, hogy mennyi nem látókörös is látogatja az oldalt. Remélem, hogy későbbiekben az én fotóim miatt is nő ez a szám! :))))
Köszönöm: Laci!

bepe2 2009.02.08. 22:17:10

Kedves Látó-kör. A Café Rio rendszeres olvasójaként találtam erre a kiváló blogra és igyekszem rendszeresen látogatni aminek kecskeméti voltom sem jelenthet leküzdhetetlen akadályt:)

Gif 2009.03.01. 10:50:09

...még nem adtam el a fényképezőgépemet...:)) -bár lehet, hogy el kellene, keveset fényképezek mostanában.

Köszönöm a felajánlást Kir/Lató-kör, üdv mindenkinek, M.
süti beállítások módosítása