Sikerült megszereznem a hiányzó adatokat, úgyhogy teljes a grafikon a tegnapi napig (dec. 15. - jún. 06.):



A blog történetének 175 napja alatt átlagosan 286,4 oldalletöltés és 71,6 látogatás történt. A látogatók átlagos száma 39,3.  Napi átlagban 2,15 bejegyzést tettünk, és 14,4 komment született. A legaktívabb nap kétség kívül január 23. volt. Erre a napra esett a legtöbb oldalletöltés (1078) és látogatás (153). Mindez bizonyára összefügg azzal, hogy ezen a napon írtuk a legtöbb kommentet (76) is. A látogatók számát tekintve a csúcs május 9. (101 különböző címről nyitották meg az oldalt), míg a feltöltött képeket illetően január 17. volt a legaktívabb: 9 új bejegyzés született.

A bejegyzés trackback címe:

https://lato-kor.blog.hu/api/trackback/id/tr42508018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marla Singer (Nóra) · http://balazsnora.hu 2008.06.07. 20:44:22

Tök jó :)
Én már csak azon gondolkodom, vajon minek köszönhetők a kiugrások, és zuhanások.
Kollektív jókedv / depi, ráér /nemérrá, vagy mi lehet az ok. Miért nem közel egyenletes?

Látó-kör 2008.06.09. 09:29:37

A grafikon alakulását alapvetően nem a mi (látó-körösök) aktivitásunk határozza meg, hiszen mi összesen 18-an vagyunk (és ebben már benne vannak a nagyon kis aktivitást mutatók is), a látogatók száma viszont csak április végén csökkent le 20 közelébe, általában 40 körül, vagy afölött mozgott. Az már valószínűbb, hogy a látogatások száma a törzstagok érdeklődésétől függ, mert az kevéssé gondolható, hogy egy belépő "idegen" naponta többször is ránéz az oldalra, bár nem zárom ki, hogy van néhány hűséges látogatónk, aki csendben figyeli az eseményeket.
Az oldalmegtekintések számában megfigyelhető erős hullámzás viszont szinte biztosan azzal van összefüggésben, hogy egy új érdeklődő, amikor rátalál az oldalra, akkor esetleg végignézi a képeket, és ezzel akár jelentősen is megnövelheti az oldalletöltések számát. Mivel nagyon is elképzelhető, hogy nincs minden nap ilyen látogató, ez magyarzza a kiugrásokat és visszaeséseket. Ahogyan nő a bejegyzések száma (és ezzel együtt a végignézendő képeké is), várható, hogy még nagyobb kiugrások is lesznek a jövőben.
Persze ehhez nem ártana, ha a tagok sem hullámokban aktivizálnák magukat, de persze itt mindenki azt teszi, ami jólesik neki. Esetleg el lehetne viszont gondolkozni újabb tagok meghívásán (természetesen csak mértékkel).
süti beállítások módosítása