Eseménydús hónap volt a Látó-kör életében a március! Természetesen a kiállításra és annak sikeres megnyitójára gondolok elsősorban, amit szépen követett a blog forgalma is.

Ebben a hónapban 56 bejegyzés született, hattal több, mint februárban, de hattal kevesebb, mint egy évvel ezelőtt ebben a hónapban. A kommentek száma 276 (ez alig több, mint háromnegyede a februárinak, pedig abban a hónapban hárommal kevesebb nap van ...). Sajnos régi tagjaink fokozatos visszahúzódása mellett, az új tagok közül is csak bepe aktivitása lendített az oldalon, Denhoda-Tuanan - bár elfogadta a meghívást, és ilyenformán taggá vált - még nem lendült bele igazán ... :-)

Összesen 2730 alkalommal, azaz átlagosan nagyjából negyedóránként nyitották meg a blogunkat. Január óta egyenletesen, havi 10 % körüli mértékben emelkedik a nézettségünk. Csökken a visszafordulások (vagyis az oldalt a megnyitás után 2 másodpercen belül bezárók) aránya is év eje óta: a januári 58,1 %-kal szemben márciusban 57,4 % (igaz, közben februárban 52,8 % volt). Minden 10 látogatóból 4 úgy lép be, hogy korábban még nem járt a Látó-körön.

Meghaladta, mégpedig jelentősen az ezret a teljesen egyedi látogatók száma. Az év első két hónapjában 952 és 987 volt ez az érték, míg márciusban 1208.  Az oldalmegtekintések száma viszont februárhoz képest visszaesett, most csak 7125 volt az egy hónappal korábbi 7550-nel szemben. Így aztán érthetó, hogy az egy látogatásra jutó oldalmegtekintések szám is erősen csökkent (3,1-ről 2,6-ra). Mindez együtt járt az átlagos látogatási idő csökkenésével is. Márciusban csak 2 perc 40 másodpercet tartózkodott az oldalunkon egy átlagos látogató, míg januárban és februárban 3 és fél perc fötti volt ez az időtartam.

Három módot különböztet meg a Google Analytics az oldalra való belépést illetően. A közvetlen forgaom (vagyis amikor a lato-kor.blog.hu szöveget a keresőbe gépelve nyitja meg valaki az oldalt)  teszik ki a teljes forgalom egynegyedét. Valamivel kisebb a keresők (pl. google) felől érkezők aránya, és több, mint 50 % valamely hivatkozó web helyről érkezik (sok látogatót kapunk a blog.hu főoldaláról, a cafeerio.blogspot.com oldalról és persze tagjaink és barátaink egyéni blogjaiból indítva is). Persze nem mindenki véletlen látogató, aki a keresők segítségével talál ránk, amit az is bizonyít, hogy márciusban az így generált fogalom több, mint egyharmada nem új látogatótól származott.

A látogatások száma márciusban

A látogatók száma márciusban

Az oldalletöltések száma márciusban

A fenti három grafikon egybevetéséből kitűnik, hogy a hó elején átlagos látogatás és látogatószám mellett két napon is kiemelkedő volt az oldalletöltések száma, ami azt mutatja, hogy néhányan gondosan végignézték a blogra feltöltött képeket. Kiemelkedőek a március 10-ei számok: minen grafikon kiugró értéket mutat. Ezt annak köszönhetjük, hogy ekkor tette fel Nóra a facebook.com oldalr a kiállítási meghívónkat, és nyilván innen nagyon sokan érkeztek megnézni a blogot is.  A másik helyi csúcs március 22-én, vagyis a megnyitó napján alakult ki - gondolom ezt nem kell nagyon magyarázni.

A látogatások kilenctizede természetesen Magyarországról indult, a maradék 10 %-on pedig 24 ország osztozott márciusban. Érdekes, hogy januárban pontosan ennyi, februárban pegig mindössze egyel kevezebb ország szerepel a listán. Ebben a hónapban jelentősen megugrott Ausztria részesedése a külföldi látogatók között, de erről én tehetek, mivel a sielés ideje alatt is rendszeresen felléptem az oldalra ... Egy másik érdekesség, hogy szinte szó szerint is mondhatnánk, hogy a fél világ minket figyelt, mivel szinte egész Európából, valamint a Föld legnagyobb területű országai közül Oroszországból, az USÁ-ból, Kanadából, Brazíliából és Kínából is kerestek bennünket.

-------------------------------

 A hónap témája a kiállítás volt, 10 bejegyzés született ezzel kapcsolatban (ebből 6 az aranytízbeli kiállítással foglalkozott).
Áprilisban Nóra javaslatára Denhoda ötletét tenném meg a hónap témájának: olyan képeket várunk, amelyek elkészítése során a záridő 1 másodperc. Tematikus megkötés nincs, igazából épp az az érdekes, hogy mit lehet kihozni a képekből ilyen kötöttség mellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://lato-kor.blog.hu/api/trackback/id/tr771045699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Főfüge · http://sonaj51.blogspot.com/ 2009.04.05. 00:29:58

Nagyon köszönöm, a már megszokott és részletes információt!
Két technikai problémám van az oldallal.
Nálam nem működik a "a kép körbeszöveg nélkül" Régen működött, most nem. Azonkívűl, ha ráklikkelek a hónap feladataira, nekem nem adja ki a galériát. Ha lehetne segíteni, megköszönném!

Köszönöm!

Látó-kör 2009.04.05. 08:10:03

@Főfüge: Ami a technikai problémáidat illeti: a "kép körbeszöveg nélkül" nálam működik, ennél a bejegyzésnél is alkalmaztam. Esetleg ott lehet probléma, hogy a kép és az azt követő szövegrész közé még egy entert kell ütni, mert ha a kép kicsi és a szöveg rövid, akkor nem mindig viszi le a szöveget a kép alá. De ha mégsem működne, tedd csak fel a képet, majd én utólag megigazítom.
Az oldalrovatban a "hónap témája" csak tájékoztató jellegű, de ha együtt akarod látni a hónap témájában készült bejegyzéseket, akkor az egyik ilyen bejegyzésnél (például ennél, vagy az előzményeinél) kattints a cím alatt sárgával megjelenő cimkére pl. "márciusi téma" vagy "kiállítás".

rajli · http://rajlicska.blogspot.com/ 2009.04.05. 21:17:19


Köszönjük az áldozatos munkádat, mellyel a a statisztikai adatokat kigyűjtöd és erről tájékoztatsz minket!
Laci

tesztfoto · http://members.upclive.hu/falcsik.tamas 2009.04.09. 11:05:26

Bevallom elszomorít az Ausztrál szürkeség. :) Talán ha ez lenne a hónap egyik témája: Ausztrália - mindezt persze itthonról.
süti beállítások módosítása