A nyári szünet a Látó-kört is utolérte. Legalábbis remélem, hogy ez és nem az érdeklődés hiánya az oka a csökkenésnek, amely az oldalletöltések számában bekövetkezett. Májusban és júniusban is 200 fölött volt a napi átlag, júliusban viszont csak 186,2, ami az eddigi leggyengébb hónap, az április (178,3) átlagát is alig haladja meg. Napi szinten a hónap utolsú napja hozta a legrosszabb teljesítményt, a 69 oldalletöltés az ötödik legalacsonyabb érték az idén. Ezzel szembe áll a 24.-ei 404-es érték, amely az elmúl 5 hónap negyedik legjobbja.

A látogatások napi átlagos száma az oldalletöltésekéhez hasonlóan esett vissza, a júliusi 66,4-es értéknél majd' hússzal volt magasabb az előző havi. Nem sokkal jobb a helyzet a látogatók számát tekintve sem: a mögöttünk álló hónapban napi átlegban 43,4 különböző címről keresték fel az oldalt, s ez kb. kétharmada csak az előző havinak. A legrosszabb nap július 12 volt, amikor 29 látogató mindössze 36 alkalommal nyitott meg oldalt a blogon.

A mi aktivitásunkra pedig nem lehet panasz. Napi átlagban 1,65 bejegyzés született, ami magasabb a júniusinál (meg az áprilisinál), és csak alig marad el a májusitól - igaz, a januári napi átlagnak a felét sem éri el. A kommentek szám is hasonl tendenciát mutat: naponta átlagosan 9,23-at írtunk. (Ami ritkaság: ebben a hónapban két "külsős" vélemény is született!) Különösen július 13. volt aktív, 4 bejegyzés és 30 komment született!

 Július hónapban 870 alkalommal jött látogató a blogra egy másik oldalról. A legtöbben a magyar google.hu oldalról (339) vagy ennek képkeresőjéről (223) jöttek, de ha idevesszük a google.com (50, illetve 14) valamint a román, brit, német, szlovák, holland, osztrák és ír google oldalakat (összesen 26), akkor kiderül, hogy a külső hivatkozások háromnegyedét ezzel a keresőprogram generálta.A fotozz.hu 29, az iwiw 5 esetben volt kiindulási pontja a látogatásoknak.

Az ideérkezők legtöbbször (44 alkalommal) egyenesen bennünket kerestek. Legalábbis ennyiszer gépelték be valamely keresőprogramba a "lato-kor" kifejezést, további 8 alkalommal pedig a "látó-kör"-t. Marla Singer, kadris, Aramiss, praefect, PekZo és parfüm önálló keresőkifejezésként is megjelent, de persze (különösen az utóbbi esetében) egyáltalán nem biztos, hogy a fotóst kereste a látogató. Öröm számomra, hogy a "Lélek és test" kiállítás, valamint Lucien Hervé Mai Manó Házban rendezett kiállítása kapcsán is többen rákattintottak az oldalra. Az érdekességek közül megemlítem a "fotozz.hu+lányok", a "mezítlább+folytattam", a "madarakból+lettünk", a "Macskamúzeum" valamint az "Alain Delon szeretnék lenni" keresőkifejezéseket, amelyek begépelése nyomán ugyancsak a Látó-kör blogon kötött ki az érdeklődő.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lato-kor.blog.hu/api/trackback/id/tr56597095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Főfüge · http://sonaj51.blogspot.com/ 2008.08.02. 13:40:22

Nagyon szépen köszönöm a fáradozásodat és az információkat!

Főfüge

Marla Singer (Nóra) · http://balazsnora.hu 2008.08.04. 08:54:53

Nagyon érdekes. Ezer köszönet a munkádért.
süti beállítások módosítása